Sedliacka polievka

Smotanovžltkastá polievka s nadrobno pokrájanými hubami, jemnej vôňe po použitých hubách a ďalších potravinách, jemnej chuti, krémovo zahustená, s vložkou uvarených pološirokých rezancov.

Ingredience:

Na 10 porcií :

Maslo – 100g

Múka hladká – 150g

Vývar B – 2700g

Čierne korenie mleté – 1g

Mlieko konzumné – 500ml

Šampiňóny čerstvé – 150g

Polievkové korenie – 20g

Soľ – 10g

Petržlenová vnať, pažitka – 10g

 

Postup :

Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku, za ustavičného prešlahávania drôtenou metlou ju zalejeme vlažným vývarom, uvedieme do varu a za občasného miešania pomaly varíme najmenej 20 minút. Ku koncu varu pridáme mlet´čierne korenie, polievku zjemníme mliekom a ešte krátko povaríme.

Uvarenú polievku precedíme cez husté cedidlo, pridáme uvarené, nadrobno pokrájané a podusené huby a dochutíme polievkovým korením.

Do hotovej polievky vložíme v osolenej vode uvarené pološiroké rezance, prepláchnuté v studenej vode a dobre odkvapkané.

Opláchnutú, najemno pokrájanú petržlenovú vňať vložíme do polievky pred podávaním. Rezance môžeme vkladať do každej porcie polievky samostatne pri podávaní.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *