Zemiakova polievka s paprikou

Svetla parikovocervena polievka, charakteristickej vonec po pouzitych zemiakoch a koreni, typickej zemiakovej a koreninovej chuti s cesnakom a cibulou, mierne zahustena, s vlozkou zemiakov.

Ingrediencie na 10 porcii : 

Zemiaky ocistene – 900g

Mast vyskvarena – 100g

Muka hladka – 100g

Vyvar B – 2400g

Cibula – 150g

Paprika mleta – 20g

Rasca – 1g

Cierne korenie mlete – 1g

Majoran – 1g

Cesnak – 20g

Sol – 10g

Polievkove korenie – 20g

 

Postup :

Z polovice davky tuku a preosiatej muky pripravime svetlu zaprazku, za staleho preslahavania drotenou metlou ju zalejeme 2/3 davky vlazneho vyvaru, uvedieme do varu a pomaly varime za obcasneho miesania najmenej 20 minut. Nadrobno pokrajanu cibulu oprazime na druhej polovici tuku dozlata, pridame papriku, mierne spenime, zalejeme zvysnym vyvarom a uvedieme do varu.

Ocistene, umyte a na mensie kocky pokrajane zemiaky vlozime do pripraveneho vriaceho cibuloveho zakladu s paprikou, pridame rascu a pomaly varime. Do polomakka uvarene zemiaky nalejeme do prevarenej zaprazky s vyvarom, pridame mlete cierne korenie, cesnak rozotrety so solou a dovarime. Kratko pred ukoncenim varu pridame dobre rozdrveny majoran.

Hotovu polievku dochutime polievkovym korenim.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *