Polievka sparglova

Smotanovozltkasta polievka, mliecnej a sparglovej vone, typickej sparglovej chuti, mierne korenena, kremovo zahustena, s vlozkou pokrajanej spargle.

Suroviny na 10 porcii :

Spargla sterilizovana, bez nalevu 300g

Maslo 100g

Muka hladka 200g

Muskatovy kvet mlety 0,5g

Cierne korenie mlete 0,5g

Vyvar B 2750g

Mlieko konzumne 500g

Polievkove korenie 20g

Sol 10g

Petrzlenova vnat – pazitka 10g

Postup :

Z tuku a muky pripravime svetlu zaprazku, pridame mlety muskatovy kvet, za staleho preslahavania drotenou metlou ju zalejeme vlaznym vyvarom, uvedieme do varu a za obcasneho miesania pomaly varime najmenej 20minut.

Ku koncu varu pridame mlete cierne korenie, 3/5 davky mlieka, nalev zo spargle, polievku kratko povarime a precedime cez huste cedidlo.

Do precedenej polievky pridame na kratsie kusky (10 az 15mm) pokrajanu sparglu a kratko polievku povarime. Nakoniec polievku dochutime polievkovym korenim, pripadne solou.

Oplachnutu, najemno nakrajanu petrzlenovu vnat vlozime do polievky pred podavanim.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *