Sedliacka krupova polievka

Biela az smotanovozltkasta polievka, jemnej smotanovej vone a chuti, mierne korenena, hustejsej konzistencie, s uvarenymi krupami, zemiakmi a pokrajanou zeleninou.

Ingrediencie na 10 porcii :

Krupy trhane – 150g

Mast vyskvarena – 100g

Cibula – 100g

Zeler – 40g

Mrkva – 50g

Petrzlen – 40g

Zemiaky ocistene – 350g

Muka hladka – 80g

Smotana kysla 16% – 200g

Cierne korenie mlete – 1g

Polievkové korenie – 20g

Vyvar B – 2600g

 

Postup :

Umyte krupy uvarime vo vode domakka, preplachneme vodou a nechame odkvapkat.

Z 2/3 mnozstva tuku a preosiatej hladkej muky pripravime svetlu zaprazku, za staleho preslahavania drotenou metlou ju zalejeme vlaznym vyvarom, uvedieme do varu a za obcasneho miesania pomaly varime najmenej 20 minut. Potom ju dochutime mletym ciernym korenim, solou, kratko povarime a precedime cez huste cedidlo.

Do precedenej polievky pridame ocistenu, oplachnutu zeleninu pokrajanu na rezanceky a na male kocky pokrajane ocistene zemiaky, podusene na horucom tuku. Podusenu zeleninu a zemiaky spolu s uvarenymi krupami vlozime do polievky a znovu vsetko kratko povarime.

Hotovu polievku zjemnime rozslahanou kyslou smotanou a dochutime solou.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *